Näyttävä keittiö hirsitaloon

Pasi Riikonen ja Tanja Toivari löysivät mieleisensä kiintokalusteet uuteen hirsirakenteiseen kotiinsa Vehkapuulta. Tanjan ja Pasin hirsitalon kiintokalusteet valittiin Vehkapuulta muun muassa siksi, että he saivat kaiken tarvitsemansa kerralla yhdestä paikasta. Lisäksi Vehkapuun aidosti kilpailukykyinen hinta ratkaisi asian.

Riikosen perhe

Hirrestä rakentaminen ei ole täysin millintarkkaa puuhaa, koska hirsi on materiaali, joka elää vielä vuosia rakentamisen jälkeenkin. Kiintokalusteiden asentaminen hirsitaloon vaatii ymmärrystä ja pientä räätälöintiä vielä asennuksen kynnykselläkin. Tanja ja Pasi rakensivat hirsitalon Siilijärven hamulaan, Pöljänjärven rantaan. Taloon hankittiin käytännössä kaikki kiintokalusteet Vehkapuulta: eteisen, vaatehuoneen ja makuuhuoneiden kaapeista ja liukuovista aina keittiöön ja kosteiden tilojen kiintokalusteisiin. Vehkapuu toimitti myös kaikki integroidut kodinkoneet, minkä vuoksi useamman eri toimittajan käyttäminen ei ollut aikataulullisesti eikä taloudellisesti järkevä vaihtoehto. Helpoimmalla päästiin ja parhaiten budjetissa pysyttiin tilaamalla kaikki kerralla Vehkapuulta.

Tanjan ja Pasin toiveiden mukaan Vehkapuulta keittiön suunnitteli Vehkapuulta Jari Laitinen. Hulppean hirsitalon keittiö on malliltaan suora ja sen kruunaa keittiötilan keskellä oleva suuri saareke. Kaapistojen materiaaliksi valittiin yhdessä musta, mattapintainen viilu, jota täydentää massiiviset kuparivetimet. Viilun kevyesti epätasainen pinta ja mattaväritys takaavat sen, että sormenjälkiä ei kaappeihin jää. Tasoiksi Tanja ja Pasi valitsivat Black Galaxy-kivitasot. Sama musta väritys jatkuu myös tasoissa ja vaikka mustan keittiön voisi kuvitella olevan synkkä, on se kaikkea muuta. Keittiö on näyttävä, vaikuttava ja täydellinen valinta jykevän hirsirakenteen pariksi. Tällaisessa keittiössä kelpaa niin kokata kuin viettää aikaa.

Vehkapuun palvelun joustavuus ja sujuvuus yllättivät Pasin positiivisesti. Hänellä oli se käsitys jo ennestään, että aikataulut pitävät aina ja Vehkapuun laatuun voi luottaa, mutta kun rakentamisessa tuli mukaan muuttujia, jousti Vehkapuu oman toimituksensa aikataulussa. Rakennussuunnitelman mukaan keittiön piti olla asennettavissa heti, kun lattiat olisi saatu valmiiksi. Lattioiden kuivuminen kuitenkin venähti ja keittiökalusteet odottivat jo valmiina Vehkapuun tehtaalla. Pasin iloksi Vehkapuu ehdotti, että he säilyttävät keittiökalusteitamme ja kodinkoneita siihen asti, kunnes lattiat olisivat kuivuneet.
– Meidän näkökulmasta kokonaisuus sujui paremmin kuin olisimme voineet ikinä kuvitellakaan. Kaikki pienet muutokset ja puutteet saatiin kuntoon todella nopealla aikataululla, kertoo Pasi Riikonen.

Tutustu Tanjan ja Pasin keittiöön tästä.