Ajattomat ratkaisut toivat lisää tilaa ja selkeyttä keittiöön

Juankoskelainen sukutalo sai uudet asukkaat ja pian myös uuden keittiön. Katin ja Teron suunnitelmat saivat vahvistusta ja viimeisen silauksen Vehkapuun vankalla kokemuksella. Selkeälinjaiset kiintokalusteet antavat keittiöön tilaa työskentelyyn ja säilytykseen.

Tero Karppi, Kati Suhonen ja pieni poika Leevi asuvat Teron sukutilalla Juankoskella. 1800-luvun lopulta saakka suvulla olleesta kotipaikasta ja sen vuonna 1980-luvun lopulla uudelleen rakennetusta talosta tuli perheen koti vuoden 2021 lopulla. Vajaan 150-neliöisen omakotitalon keittiö ei kuitenkaan vastannut kolmihenkisen perheen tarpeisiin, ja siksi se haluttiin remontoida talossa ensimmäisenä.

– Vietämme keittiössä paljon aikaa, vaikka emme mitään himoruuanlaittajia olekaan. Halusimme meitä mahdollisimman pitkään palvelevan keittiön, jossa on mukava nauttia aamukahvit ja iltateet sekä laittaa päivittäiset ruuat, mutta myös kokoontua suuremmalla porukalla. Tällä paikalla on iso merkitys koko suvulle, Tero ja Kati kertovat.

Suunnitelmat alkoivat hahmottua sitä mukaa kun perhe asettui taloksi. Ylimääräiseksi jäävän huoneen keittiön vieressä voisi hyödyntää ruokailutilana, ja kiintokalusteilta ja tasojen materiaaleilta Kati ja Tero

toivoivat kestävyyttä sekä ajattomuutta. Keittiön suuren vuolukiviuunin he halusivat säilyttää, ja uudistuksen tulisi sulauttaa se osaksi talon ja paikan henkeen sopivaa kokonaisuutta.

Pariskunta oli kuullut jo aiemmin tyytyväisiä kokemuksia Vehkapuusta. Käynti toisessa alan liikkeessä vahvisti ajatuksen siitä, että aidosti paikallinen, asiakkaitaan kuunteleva yritys on se, jolta he saavat suunnitelmilleen viimeisen silauksen sekä uuteen keittiöönsä sopivat ratkaisut.

– Olimme kuulleet paljon hyvää Vehkapuun toteuttamista keittiökokonaisuuksista. Halusimme lisää tilaa ja valoa, ja sitä myös saimme.

Uusi ja perinteinen yhdistyivät materiaali- ja värivalinnoilla Katin ja Teron keittiöprojektiin Vehkapuulta tuli mukaan suunnittelija Heini Laitinen.

– Otimme yhteyttä yritykseen toukokuussa, ja Heini kävi pian meillä kylässä. Ensimmäiset piirustukset uudesta keittiöstä saimme nopeasti sen jälkeen, Tero kertaa.

– Meillä ei ollut kiire toteutuksen kanssa, joten myös yksityiskohtien hiomiseen jäi hyvin aikaa. Pidimme siitä, että Heini kuitenkin vastasi viesteihimme nopeasti suunnitelmaa edistäessään. Koimme, että olemme hänen kanssaan samalla aaltopituudella, jatkaa Kati.

Heiniltä he saivat vahvistusta omille ajatuksilleen, ja muutamaan vielä mietityttäneeseen ongelmakohtaan hän osasi tarjota heti kokonaisuuteen sopivia ratkaisuja. Yksi tällainen oli alkuperäisen pienen keittiön ikkuna, joka sijoittui matalammalle kuin keittiöön toivotut uudet tasot. Heinin avulla ikkunan eteen toteutettiin istumataso, jonka alle pystyttiin sijoittamaan myös säilytystilaa.

Vehkapuulta valitut kiintokalusteiden ovet saivat sävynsä vuolukiviuunin pinnasta. Valtaosa kaapeista ovat valkoisia selkeine vetimineen, mutta mukaan otettiin myös tummaa pintaa tummansinisessä, mustaa lähentelevässä sävyssä. Nämä kaapit sopivat hyvin yhteen myös remontin yhteydessä vaihdettujen kodinkoneiden kanssa. Kotitilan henki yhdistyy miellyttävällä tavalla modernisoituihin keittiöratkaisuihin.

Viihtyisyys on tärkeä lisäarvo

Keittiön ja viereisen huoneen väliltä kaadettiin seinä, ja uusi tila antoi paikan suurelle ruokapöydälle. Työskentelytilaa antaa leveä saareke, ja lämminsävyinen puukuosinen taso jatkuu läpi keittiön. Ruokailutilasta pääsee nyt myös suoraan perheen olohuoneeseen.

– Keittiö on kuitenkin osoittautunut niin viihtyisäksi, että vieraiden kanssa tulee usein istuttua vain täällä, Kati naurahtaa.

Nyt koko perheellä on tilaa touhuta keittiössä. Katille ja Terolle oli tärkeää, että jouluna yli 15 hengen porukka mahtui mainiosti kokoontumaan yhteen uudessa keittiö-ruokailutilassa.

– Erityistä kiitosta haluamme Vehkapuulle antaa sujuvasta yhteistyöstä. Heini kuunteli oikeasti, mitä haluamme. Uskomme, että tämä keittiö palvelee meitä pitkään, Tero ja Kati sanovat.

Tutustu tarkemmin keittiöön katsomalla kuvat!