Tyylikäs toteutus, joka huomioi lapsiperheen tarpeet

Anne-Mari ja Aleksi Pitkäsen kodin kalusteet on suunniteltu lapsiperhearkeen sopivaksi, omasta tyylistä tinkimättä. Vehkapuun suunnittelija Hanna Matikaisen avulla uusi talo viimeisteltiin yksityiskohtia myöten. Kokonaisuuden keskipisteenä on toimiva keittiö.

Kun Anne-Mari ja Aleksi Pitkäsen perhe alkoi kasvaa, haave itse toteutetusta omakotitalosta järven rannalla alkoi tuntua yhä houkuttelevammalta. Sattumalta tuttava kertoi rantatonteista Leppävirran Ukonniemessä, ja se olikin rakkautta ensi silmäyksellä.

Pitkästen perheeseen kuuluu kaksi alle kouluikäistä lasta sekä pari nelijalkaista perheenjäsentä. Nyt komeaa hirsitaloa Lossinpellon rantapenkereellä on asuttu keväästä 2022 asti.

Kaupat kuusihirsisestä talopaketista tehtiin lopulta ilman kalusteita, koska valikoima ei sopinut perheen sisustusmakuun. Taloon haluttiin seesteistä ja ajatonta tyyliä nykyaikaisin toiminnoin. Mieluisia kalusteita etsittiin kaiken kaikkiaan vuoden päivät, kunnes Pitkäset löysivät Vehkapuun kalusteet ja ihastuivat niihin. Suunnittelija Hanna Matikainen kävi toimeen.

– Vehkapuun kanssa asiointi oli alusta alkaen kiireetöntä, mutta tehokasta. Hanna kuunteli tarkasti toiveemme. Lisäksi meille oli tärkeää kotimaisuus. Tässä tapauksessa melkein voidaan sanoa paikallisuus, koska suunnittelun, valmistuksen ja asennuksen saimme muutaman kymmenen kilometrin säteeltä, iloitsee Anne-Mari.

– Ja kun vieläpä hinta-laatusuhde miellytti, päätös oli helppo, täydentää Aleksi.

Vehkapuun kalusteissa on laajasti vakiomittaisia tuotteita, mutta hyvin usein nykykodeissa räätälöintiinkin on tarvetta. Tuotevalikoima materiaaleineen ja väreineen on hyvin monipuolinen.

– Vielä loppumetreilläkin jouduimme muuttamaan omaa suunnitelmaa, mutta niin muutokset vain saatiin toteutettua. Vehkapuun ammattitaito kertoo pitkästä kokemuksesta alalla, Anne-Mari toteaa.

Kalusteiden ovet haluttiin yhtenäiseksi koko kotiin. Ovien värisävyiksi valikoituivat samettisen mattapintainen kasmir sekä mattavalkea. Lapsiperheessä tärkeä valintakriteeri oli myös helppo puhdistettavuus. Liukuoviratkaisut tuovat hyvin lisätilaa muun muassa makuuhuoneisiin sekä kodinhoitohuoneeseen.

Kodin sydän, keittiö, sulautuu yhtenäiseen tilaan olohuoneen kanssa. Suuri aamiaiskaappi oli yksi Anne-Marin toiveista. Ovien taakse on nyt hyvä kätkeä esimerkiksi keittiön pienkodinkoneet.

Keittiön niemekkeessä on vaalea ohut Carrara-kvartsitaso. Tasossa on huullokseen asennettu keittotaso integroidulla liesituulettimella sekä alta kiinnitetty allas, mikä luo linjakkaan lopputuloksen. Modernit kodinkoneet ja integroidut oviratkaisut viimeistelevät tyylikkään kokonaisuuden.

– Kaikki kodin kalusteet asennettiin viikossa oikein sujuvasti. Voimme lämpimästi suositella Vehkapuun asiantuntevaa ja henkilökohtaista palvelua. Parasta oli tunne siitä, että meidän asiakastyytyväisyytemme oli Vehkapuulle ykkösasia, kertoo Anne-Mari, tarjoillen samalla cappuccinoa aamiaiskaapin kätköistä.

Tutustu tarkemmin Pitkästen kotiin katsomalla kuvat!